65 Contoh Soal Degree of Comparison beserta Jawabannya, PG & Essay
Masih bingung apa saja degree of comparison itu? Yuk, Mamikos ajak kamu belajar tentang materi tersebut melalui contoh soal berikut.
11. Arman is 157 cm tall. Maulana is 157 cm tall. So, Arman has the same _________ as Maulana.
Jawaban: Height
12. My car is red. My brotherās car is red. Our cars have the same __________.
Jawaban: Color
13. This pencil is long. That pencil is short. That pencil isnāt as ______ as this pencil.
Jawaban: Long
14. My father has the same __________ as my mother. They were born on the same date, month and year.
Jawaban: Age
15. A buffalo canāt run as _________ as a horse.
Jawaban: Fast
16. We have the same ____________. Both of us like swimming.
Jawaban: Hobby
17. I can do the Biology test easily. I think Biology is not as _________ as Mathematic.
Jawaban: Difficult
18. Luna and Maya have the same _________. Both are 55 kg.
Jawaban: Weight
19. An orangutan isnāt as __________ as an elephant. An elephant can lift a wood with its trunk easily.
Jawaban: Strong
20. Brian always wears an āMā T-shirt. Vina does too. They have the same ___________ for T-shirt.
Jawaban: Size
21. I think this T-shirt is too small. Can you give me the __________ one?
Jawaban: Bigger
22. Sofi is my _______ sister. She was born two years after me.
Jawaban: Younger
23. Jakarta is a modern city. But New York is ________ than Jakarta.
Jawaban: More modern
24. The test was very difficult yesterday. I think itās ______ today. I can do it easily.
Jawaban: Easier
25. European people are usually ________ than Asian people.
Jawaban: Taller
26. The carās price is usually ________ than the motorbikeās.
Jawaban: Higher
27. My house is near my school. I go to school on foot. Albertās house is _______ than my house from school. He goes to school by public car.
Jawaban: Farther
28. Iāve been learning to dance for five months. Sisca can dance _________ than me because sheās been learning for five years.
Jawaban: Better
29. I want to buy that red jacket but itās too expensive. I hope I can find a ________ jacket to buy.
Jawaban: Cheaper
30. The scenery here is beautiful. But I think it will be ___________ if there is no garbage anywhere.
Jawaban: More beautiful
31. This cafƩ feels cozy, but the one near the park is __________. I prefer to study there.
Jawaban: Cozier
32. The weather in Bandung is cool, but itās __________ in Puncak during December.
Jawaban: Colder
33. Among all my friends, Sinta wakes up the __________ every morning.
Jawaban: Earliest
34. I think this novel is __________ than the one I read last month. The storyline is so touching.
Jawaban: More interesting
35. The pizza at this restaurant tastes good, but the one we tried in Italy was __________.
Jawaban: Better
Penutup
Itulah tadi 65 contoh soal degree of comparison beserta jawabannya yang bisa kamu kerjakan di rumah. Selanjutnya, kalau kamu ingin belajar tentang materi lainnya, jangan lupa mampir ke blog Mamikos, ya. ā¤ļø
Referensi:
Kumpulan Soal dan Jawaban Bahasa Inggris Materi Degree of Comparison [Daring]. Tautan: https://adjar.grid.id/read/543234448/kumpulan-soal-dan-jawaban-bahasa-inggris-materi-degree-of-comparison?page=all
Contoh soal Comparative Degree beserta Pembahasannya [Daring]. Tautan: https://www.englishcafe.co.id/contoh-soal-comparative-degree-beserta-pembahasannya/
Soal Degree of Comparison 8-2 [Daring]. Tautan: https://id.scribd.com/document/369152050/Soal-Degree-of-Comparison-8-2
Halaman:

